O forumu

 

11. vodilni forum tudi o treh novih energetskih zakonih

V Sloveniji so v sprejemanju velike spremembe energetske zakonodaje, ki bodo krojile vaše poslovne priložnosti zelene energetske transformacije

Zato vas vabimo, da se na forumu s strani pripravljavcev pravočasno seznanite z vsaj tremi novimi energetskimi zakoni. Ujemite »zadnjo minuto« do torka, 24. novembra.

Na forumu bo mag. Erik Potočar iz Ministrstva za infrastrukturo (MzI) predstavil novosti dveh zakonov o obnovljivih virih energije in zakona o učinkoviti rabi energije, mag. Urban Prelog, MzI, pa zakon o oskrbi z električno energijo. Mag. Ana Stanič nas bo seznanila z EU novostmi na področju vodika in shranjevanja energije, z nami bo tudi dr. Rajko Pirnat, ugledni strokovnjak za energetsko pravo in drugi govorci, med njimi Andraž Jadek iz odvetniške pisarne Jadek in Pensa, mag. Dunja Jandl iz odvetniške pisarne CMS Reich-Rohrwig Hainz in Luka Jazbec, Gen-i, ki bo naslovil opolnomočenje aktivnega odjemalca.

Državni sekretar Blaž Košorok iz Ministrstva za infrastrukturo vas bo seznanil, katere novosti lahko pričakujete že za 2021 in naprej.

Obvestilo IZS: Pooblaščeni in nadzorni inženirji IZS za udeležbo na forumu pridobijo 3 kreditne točke iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev. Po dogodku prejmete ustrezno potrdilo.

Oglejte si program. Ujemite do 20. novembra prijavo zadnja minuta in se prijavite zdaj.

 

Ker so novosti energetske zakonodaje pomembne in se bodo zgodile v kratkem, želimo zagotoviti, da se z njimi seznanite pravočasno. Zaradi razmer Covid-19 bo zato forum tokrat potekal v živo v spletni obliki. Poskrbeli bomo za možnost diskusije.

Vsako leto se Vrha energetskega prava udeležijo številni vodilni energetiki in pravniki s področja energetike, strokovnjaki za regulativo, odločevalci. Ujemite samo še do 24. 11. »zadnjo minuto« in posebne popuste za NVO, lokalne skupnosti.

Lahko si ogledate izjave udeležencev.